Monday, February 05, 2007

e-handelsprisen 2007 – 150 virksomheder tilmeldt konkurrencen


Konkurrencedeltagerne er alt fra virksomheder som gadgets.dk, ikea.dk, tdcmusik.dk og over til helt nye virksomheder som smaahjerter.dk, zyb.com og wupti.com.

Mere end 150 virksomheder konkurrerer om at blive kåret som årets bedste virksomhed på nettet. Se alle nominerede her: www.ehandelsprisen.dk/lister

”Der er kommet mange spændende virksomheder ind i konkurrencen”, fortæller direktør Morten Kamper, FDIH. ”Det er både store og mindre virksomheder på nettet, som er tilmeldt. Det gør det både spændende og udfordrende for juryen, som skal i gang i næste uge. Nu går jagten ind på de bedste e-handlende på nettet. Og jeg tror, at konkurrencen bliver hård. Der er mange stærke bud på en vinder”.

Juryformand Christian Sestoft, Dansk Erhverv, fortsætter: ” Vi er utroligt spændte på jury arbejdet. Jurygrupperne mødes for første gang den 9. februar, hvor deres opgave er at udvælge 5 virksomheder mellem de mange spændende virksomheder i hver kategori. De 25 går videre i konkurrencen til jurymøde 2, hvor 1. 2. og 3. pladsen skal findes. Vinderne kåres og fejres den 22. marts”.

Om e-handelsprisen

”E-handelsprisen 2007 præmierer de bedste aktører indenfor e-handel og e-service – dem der gør det nemt at være virksomhed og forbruger på nettet. Internettet er blevet Danmarks største markedsplads. En markedsplads der vil vokse i et stigende tempo”, spår FDIH direktør Morten Kamper. E-handelsprisen afholdes i år for 8. gang.

Ansigterne bag e-handelsprisen

Sponsorerne bag e-handelsprisen er i år Ernst & Young, PBS, Post Danmark og IT- & Telestyrelsen, samt Creuna, DIBS og Nykredit.
Arrangørerne er FDIH.

E-handelens dag – 22. marts 2007

Priserne bliver uddelt til prisfesten den 22. marts 2007, en dag som samtidig byder på et både festligt og fagligt arrangement, der gør status over e-handel i Danmark anno 2007.
Arrangementet foregår i Børsbygningen ved Christiansborg. Tilmelding foregår elektronisk og kan foretages på www.ehandelsprisen.dk

Læs om kategorierne i konkurrencen her:
www.ehandelsprisen.dk/ehandel07/kategorier

Direktør Morten Kamper, FDIH
Projektleder Camilla Bugge, FDIH

E-handelslovgivningen volder stadig netbutikkerne problemer

E-HANDEL: E-handelsfonden har netop offentliggjort en undersøgelse af netbutikkernes lovlighed. Undersøgelser viser desværre, at de danske netbutikker fortsat har problemer med at efterleve e-handelslovgivningen på centrale områder. Yderst kritisabelt, mener e-handelsfonden, som savner et medansvar fra netbutikkerne.

e-handelsfonden, der administrerer e-mærket, har netop offentliggjort en undersøgelse, som viser, hvor gode de danske netbutikker er til at overholde udvalgte love på e-handelsområdet.

Undersøgelsen, der bygger på 181 tilfældigt udvalgte netbutikker, bygger på, hvorvidt netbutikken oplyser om persondatapolitikken (hvilke data der indsamles, Persondatalovens § 28) samt om CVR-nummeret er tilgængeligt på hjemmesiden (E-handelsloven § 7 stk. 1 nr. 4).

Netbutikkerne respekterer ikke lovgivningen
Undersøgelsen viser, at netbutikkerne stadig har svært ved at overholde lovgivningen vedrørende persondatapolitikken og tilsvarende tal fra undersøgelsen fra 2005 viser samme resultat, nemlig at netbutikkerne ikke forsøger at efterleve e-handelslovgivningen.

Direktøren for e-handelsfonden, Lars Schmidt Larsen, ser derfor med stor alvor på resultatet af undersøgelsen:

”Det er dybt beklageligt, at vi endnu engang må konstatere, at en så stor andel af de danske netbutikker stadig ikke oplyser korrekt om persondatapolitikken og CVR-nummeret. Det kan i værste fald være med til at svække forbrugernes tillid til e-handel, fordi forbrugerne ikke får de oplysninger, de er berettiget til ifølge gældende lov.”

Kompleksitet er ikke en undskyldning
Hos e-handelsfonden forstår man dog godt at det kan være svært, som netbutik, at gennemskue alle de regler og love en netbutik er underlagt, da de er hentet fra både markedsføringsloven, persondataloven, forbrugeraftaleloven og naturligvis e-handelsloven.

Men Lars Schmidt Larsen understreger, at lovgivningens kompleksitet ikke fritager netbutikkerne for at have en lovlig netbutik:

”Selvom lovgivningen på nogle områder er kompleks og uigennemskuelig, så kan netbutikkerne ikke skyde skylden på lovgivningen. Det er alene netbutikkerne, som har ansvaret for, at deres netbutik overholder gældende lov. Det er jo heller ikke tilladt for en fysisk butik at bryde fx reklamationsretten.”

Lovlighed som konkurrenceparameter
E-handelslovgivningen er ikke til diskussion, men i stedet for at betragte den som noget besværligt, kan de bruge en lovlig netbutik til at vinde forbrugernes tillid med og dermed skabe salg.

”Oplysningerne kan være med til at tiltrække nye kunder, der ikke før har handlet på nettet eller i den pågældende netbutik. Informationerne viser forbrugeren, hvem der handles med, samt hvad der sker med de personlige oplysninger, der afgives i forbindelse med købet,” forklarer Lars Schmidt Larsen.

Derfor finder han det meget problematisk, at kun 41,5 procent af de undersøgte netbutikker har en persondatapolitik.

Netbutikker med e-mærket får igen topkarakter
De e-mærkede netbutikker får endnu engang topkarakterer. Det skyldes, at de i forbindelse med selve certificeringen har været igennem en proces, der sikre, at netbutikken lever op til gældende lov samt e-mærkets særlige krav. Først da må netbutikken benytte e-mærket.

Thursday, February 01, 2007

Danmark blandt Europas bedste til e-handel

Den europæiske e-handel er vokset med 11 procent i det sidste år.

Det viser en undersøgelse fra European Interactive Advertising Association (EIAA) og analysebureauet Synovate. Danmark ligger på en europæisk tredjeplads når det gælder e-handel. I gennemsnit har danskerne brugt for 9.917 kroner på nettet i løbet af seks måneder i 2006, skriver digi.no.

Norge kommer ind på en europæisk førsteplads med et gennemsnitligt online-forbrug på 12.030 kroner, mens internet-brugere i Italien og Spanien kun brugte omkring 3.800 kroner på nettet i samme periode. Storbritannien ligger på andenpladsen med 10.276 kroner.

Det er især salg af mobiltelefoner, som vokser hurtigt på nettet, men forsikringer er også ved at blive en efterspurgt vare online – næsten halvdelen af de adspurgte fortalte, at de havde købt en forsikring på nettet i løbet af de seks måneder.

I gennemsnit er det otte ud af ti internet-brugere i Europa, som køber varer og tjenesteydelser på nettet.